De Graaf & Cornelissen Entertainment Vacatures

TALENT GEZOCHT!

De Graaf & Cornelissen Entertainment en DG Theater zijn vanaf het voorjaar/zomer 2021 op zoek naar een ervaren Marketing & Sales Manager en een Productieleider.
Indien één van de functies je op het lijf geschreven is en je je helemaal in een hieronder geschetste profiel herkent, willen we graag kennis met je maken.
Stuur je motivatiebrief vergezeld van een actueel CV voor 19 januari 2021 naar vacatures@degraafencornelissen.nl. Zet in het onderwerp van je email duidelijk op welke functie je reageert.

PROFIELEN:

MARKETING & SALES MANAGER

ORGANISATIE & FUNCTIE
De Graaf & Cornelissen Entertainment wil een breed publiek bereiken met musical- en toneelproducties uit zowel het Nederlandse als het wereldrepertoire en muziektheaterproducties die in eigen huis worden ontwikkeld en gemaakt. Daarnaast worden theaterconcerten en personality-programma’s geproduceerd. Het leeuwendeel van de producties wordt zodanig geproduceerd en vormgegeven dat ze geschikt zijn om op tournee te gaan. De voorstellingen van De Graaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien. In het aankomende theaterseizoen produceert De Graaf & Cornelissen Entertainment onder andere de musicals ROCKY HORROR SHOW en TITANIC. Meer informatie is te vinden op www.degraafencornelissen.nl.

Voor de marketing, sales en communicatie voor alle producties (20+ per jaar) van de DG Groep zoeken wij vanaf voorjaar/zomer 2021 een hands on commerciële Marketing & Sales Manager (FT) die vanuit het hoofdkantoor in Utrecht bij gaat dragen aan het succes van dit groeiende en interessante portfolio.

In de functie van Marketing & Sales Manager van de DG Groep initieer jij de marketing-, sales- en communicatiestrategie voor de DG&C/DG producties en niet onbelangrijk; je voert deze ook uit samen met je team. De functie is één van sleutelposities binnen ons bedrijf, je werkt nauw samen met de creatief directeur en commercieel en algemeen directeur. Het is van groot belang om heel DG&C/DG op marketing en sales vlak te inspireren en aangesloten te houden. Als Marketing & Sales Manager weet jij goed de balans te behouden tussen enerzijds de focus op de bepaalde strategie en anderzijds de vele marketing, sales, en communicatie- activiteiten die in dat kader moeten worden uitgevoerd. Je weet daarin ook goed de prioriteiten te bepalen.

In samenwerking met de projectmanager(s) neemt de Marketing & Sales Manager het voortouw bij het uitstippelen van de marketing- en verkoopstrategie van een entertainmentmerk, waarbij ook de zogenaamde ‘vrije publiciteit’ in de breedste zin van het woord een belangrijk facet zal zijn. Hij of zij handelt vooral in het grote geheel van de totale campagne terwijl hij/zij toezicht houdt op één of meer product managers die de strategie uitvoeren en realiseren. De Marketing & Sales Manager zal communiceren met zijn of haar afdeling om campagneconcepten verder uit te werken en vervolgens verantwoordelijkheden toe te wijzen aan de medewerkers. De manager zal ook samenwerken met het online- en PR-team om te zorgen voor een samenhangende campagne op alle platforms, inclusief online, radio, televisie, enz. En bovenal samen met de directie de commerciële (sponsoring, partnerships, ticketsales) plannen ontwikkelen en realiseren.

De Marketing & Sales Manager werkt samen met het online campagneteam om via statistische analyse vast te stellen welke specifieke campagnes positieve verkoopresultaten opleveren en die mogelijk moeten worden aangepast of geïntensiveerd. Het is de verantwoordelijkheid van de Marketing & Sales Manager om zijn of haar team te adviseren, advies en begeleiding te geven om hun initiatieven succesvol(ler) te maken. De manager presenteert vervolgens de uit deze rapporten verzamelde informatie aan de directie van de DG Groep.

Deze functie vereist minimaal een hbo+/universitaire opleiding in marketing, commercie, reclame, communicatie of een gerelateerd veld. De Marketing & Sales Manager moet zowel strategische en praktische ervaring hebben met commercie, ticketverkoop, digitale en traditionele media zoals radio, televisie en print. Hij of zij moet een effectieve interne- en externe gesprekspartner zijn die in staat is innovatieve strategieën te bedenken en die initiatieven aan commerciële partners, medewerkers en directie kan uitleggen. Hij of zij moet in staat zijn kwantitatieve conclusies te trekken uit statistische gegevens, rapportages te maken die zowel resultaten als verwachtingen gefundeerd en helder onderbouwen.

Onze kandidaat kent onze brede, b2b- en b2c doelgroepen en weet hoe deze te bereiken via bewezen marketing- en verkoopkanalen. Dit vereist een constante studie van en nieuwsgierigheid naar nieuwe marketing- verkooptrends en -platformen, aangezien de industrie voortdurend in beweging is. De Marketing & Sales Manager heeft een hogere functie binnen de uitvoerende tak van het bedrijf en moet meerdere jaren ervaring hebben met marketing, sales reclame en/of public relations.

Onze ideale kandidaat heeft daarnaast ruime ervaring opgedaan in de entertainmentindustrie. Hij of zij weet hoe tickets voor (toerende) voorstellingen verkocht worden, heeft een visie op het vermarkten van entertainmentproducten en heeft affiniteit met de podiumkunsten.

Direct leidinggevende: Algemeen Directeur
- Als Marketing & Sales Manager weet je collega’s te enthousiasmeren en te stimuleren om bij te dragen aan onze doelstellingen. Je zorgt ervoor dat alle betrokkenen goed zijn geïnformeerd;
- Je hebt een hoge mate van overtuigingskracht. Gedachten en meningen van anderen smelt jij samen met jouw eigen overtuiging;
- Jij zet mensen in hun kracht. Je doorziet hun kwaliteiten en maakt hier positief gebruik van.

TAKEN & ENKELE VOORBEELDEN
1. Marketing-, salesplannen en budget
• Marketing en verkoop-jaarplan en bijbehorende deelplannen (zoals voor social media) en budgetten opstellen in overleg met de commercieel directeur;
• Bewaken van de realisatie van het verkoopplan;
• Het bewaken en zo nodig bijsturen van het marketing- en verkoopbudget;
• Aangeven en uitwerken van verbeterpunten t.a.v. processen etc.

2. Branding
• Ontwikkelen merkbeleid en positionering voor bestaande en nieuwe producties;
• Ontwikkelen van brandboek en huisstijl per productie in overleg met directie;
• Zorgen voor uitstekende online aanwezigheid van onze merken;
• Vormgeven en bewaken huisstijl van de verschillende DG Groep merken.

3. Management en communicatie
• Opzetten en dagelijks aansturen van team met 4 professionals op het gebied van online en social media, theaters, ticketing en PR;
• Gatekeeping interne en extern planningen en hierop acteren;
• Initiëren overlegstructuren en interne communicatieprocessen;
• Aansturen externe partners/leveranciers op het gebeid van ticketing, media, artwork en PR.

4. (initiëren) Sales en marketing acties
• (Laten) Uitvoeren van acties, promoties en events die volgen uit het marketing- en salesplan en deelplannen van het marketing- en verkoopplan (online marketing, e-mailmarketing, social media, PR, etc.);
• Onderhouden websites van verschillende DG Groep onderdelen (content beheer);
• Verzorgen art-work voor de producties en de uitwerking van vormgeving;
• Campagne ontwikkeling, mediaplanning, contentplanning, campagneplanning en kanaalplanning.

5. Analyse & Rapportage
• Het analyseren en evalueren van de effectiviteit van acties (conversie, verkoop);
• Structurele analyses ticket verkoop (aantallen en omzet) en op basis hiervan optimaliseren;
• Website performance Google Analytics;
• Op de hoogte zijn en blijven van marktontwikkelingen.

KENNIS & VAARDIGHEDEN
- HBO+ werk- en denkniveau;
- kennis van interne procedures en systemen
- kennis van markt en doelgroepen
- kennis van de media gericht op de culturele-en amusement sector
- communicatief zeer vaardig, verbindend
- praktisch inzicht in ticketing
- digitaal denkend

Stuur je motivatiebrief vergezeld van een actueel CV voor 19 januari 2021 naar vacatures@degraafencornelissen.nl. Zet in het onderwerp van je email duidelijk op welke functie je reageert.

——————————————————————————————————————————————

PRODUCTIELEIDER
Voor de totstandkoming van meerdere toekomstige theaterproducties is De Graaf & Cornelissen Entertainment op zoek naar een ervaren productieleider, die in de loop voorjaar/zomer 2021 het bestaande productieteam kan komen versterken.

ORGANISATIE & FUNCTIE
De Graaf & Cornelissen Entertainment wil een breed publiek bereiken met musical- en toneelproducties uit zowel het Nederlandse als het wereldrepertoire en muziektheaterproducties die in eigen huis worden ontwikkeld en gemaakt. Daarnaast worden theaterconcerten en personality-programma’s geproduceerd. Het leeuwendeel van de producties wordt zodanig geproduceerd en vormgegeven dat ze geschikt zijn om op tournee te gaan. De voorstellingen van De Graaf & Cornelissen Entertainment zijn in heel Nederland en met regelmaat ook in Vlaanderen te zien. In het aankomende theaterseizoen produceert De Graaf & Cornelissen Entertainment onder andere de musicals ROCKY HORROR SHOW en TITANIC.
Meer informatie is te vinden op www.degraafencornelissen.nl

FUNCTIE-INHOUD
Als productieleider ben je verantwoordelijk voor de productionele totstandkoming van de theaterproducties van De Graaf & Cornelissen Entertainment. Je draagt zorg voor de planning en organisatie van de productieprocessen mede gebaseerd op afgesproken uitgangspunten. Je bewaakt de voortgang en bent in staat om knelpunten te signaleren en verhelpen.
Je functioneert zelfstandig en houdt, vanuit het kantoor in Utrecht en op locatie, contact met de diverse partijen en betrokkenen.

De Graaf & Cornelissen Entertainment hecht grote waarde aan een goede en gedreven werksfeer. We bieden een fulltime functie waarbij, inherent aan het theater-vak en indien noodzakelijk voor de productie, ook tijdens weekenden en avonden gewerkt wordt. We bieden een boeiende werkomgeving, vol afwisseling, waarin eigen initiatief, doorzettingsvermogen, teamspirit en creativiteit van groot belang zijn.

FUNCTIE-EISEN
- HBO of WO denk- en werkniveau;
- Werkervaring binnen de podiumkunsten in een gelijkwaardige functie;
- Een creatieve geest met vindingrijkheid, enthousiasme en humor;
- Sterk in: communicatie, organiseren, aanjagen, onderhandelen;
- Conflict-bemiddelende en enthousiasmerende werkhouding;
- Organisator en goede planner met doorzettingsvermogen;
- Doel- en resultaatgericht;
- Financieel inzicht;
- Uitstekende schrijfvaardigheid in foutloos Nederlands en Engels;
- Ruime ervaring met Word, Excel en andere Office programma’s;
- Ervaring met Photoshop is een pré;
- In het bezit van een rijbewijs (minimaal B);
- Bij voorkeur wonend in de omgeving, of op reisafstand, van Utrecht.

Stuur je motivatiebrief vergezeld van een actueel CV voor 19 januari 2021 naar vacatures@degraafencornelissen.nl. Zet in het onderwerp van je email duidelijk op welke functie je reageert.

——————————————————————————————————————————————

In het theaterseizoen 2021-2022 produceert De Graaf & Cornelissen Entertainment o.a. TITANIC de Musical en de Rocky Horror Show

Audities voor dit seizoen zijn gesloten. Het is uitsluitend mogelijk om je voor een productie aan te melden als deze op de site staan vermeld.

In het theaterseizoen 2022-2023 produceert De Graaf & Cornelissen Entertainment o.a. THE PROM
Audities voor dit seizoen en deze productie zijn nog niet geopend. Het is uitsluitend mogelijk om je voor audities voor een productie aan te melden als dit op de site staat aangekondigd.

Indien u reageert op een castingoproep of vacature gelden onze privacy voorwaarden conform de AVG / GDPR regulering. Van auditanten worden de gegevens gedurende 3 jaren bewaard. Daarna worden de gegevens verwijderd. Tenzij u aangeeft dat na de audities uw gegevens verwijderd dienen te worden natuurlijk.

© 2021 De Graaf & Cornelissen Entertainment